Soep met garnalen en appel
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen. Snij ze in blokjes. Verwijder het klokhuis van de appelen. Snij 1 appel in zeer dunne schijfjes. Schil de overige appelen. Snij ze in blokjes.
-
2
Verhit 2 eetlepels olijfolie. Bak de appelschijfjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
3
Verhit de rest van de olie in een ruime pan. Roerbak de aardappelen, appelen en ui kort. Overgiet met de groentebouillon. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten sudderen. Pureer ze met de staafmixer. Voeg er de room aan toe. Laat nog wat inkoken.
-
4
Doe er op het einde de garnalen en de gebakken appelschijfjes bij.
-
5
Breng verder op smaak met mierikswortel, honing, citroensap, zout en peper. Garneer met dille.
Voorbereiding