Recept

Frambozen-lavendelsiroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij ijs maar ook met spuitwater als zomerdrankje

bereiding
  1. 1

    Spoel de frambozen en doe ze in een pan. Voeg er 300 ml water bij en verwarm. Laat 10 à 15 minuten zachtjes koken, roer regelmatig om.

  2. 2

    Als de vruchten zacht worden, voegt u er de gedroogde lavendelbloemen (onbehandeld) bij. Laat 30 minuten inkoken.

  3. 3

    Prak de frambozen en de lavendel met een aardappelstamper. Leg een neteldoek in een zeef en laat het mengsel hierin 1 nacht lang uitlekken boven een pan.

  4. 4

    Wring de doek niet uit. Weeg het opgevangen sap en doe er per 100 ml sap 50 g rietsuiker bij. Warm op tot alle suiker opgelost is (ongeveer 10 minuten ).

  5. 5

    Schenk de siroop in een net gesteriliseerde fles of bokaal, en schroef er meteen het deksel op. Zet in de koelkast tot gebruik. Lekker met spuitwater en ijsblokjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frambozen-lavendelsiroop

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!