Frambozen-lavendelsiroop
bereiding
-
1
Spoel de frambozen en doe ze in een pan. Voeg er 300 ml water bij en verwarm. Laat 10 à 15 minuten zachtjes koken, roer regelmatig om.
-
2
Als de vruchten zacht worden, voegt u er de gedroogde lavendelbloemen (onbehandeld) bij. Laat 30 minuten inkoken.
-
3
Prak de frambozen en de lavendel met een aardappelstamper. Leg een neteldoek in een zeef en laat het mengsel hierin 1 nacht lang uitlekken boven een pan.
-
4
Wring de doek niet uit. Weeg het opgevangen sap en doe er per 100 ml sap 50 g rietsuiker bij. Warm op tot alle suiker opgelost is (ongeveer 10 minuten ).
-
5
Schenk de siroop in een net gesteriliseerde fles of bokaal, en schroef er meteen het deksel op. Zet in de koelkast tot gebruik. Lekker met spuitwater en ijsblokjes.