Slaatje met gepocheerd ei en gedroogde ham
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 100° C. Spoel de rucola en de veldsla. Blancheer de boontjes kort in gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water om ze mooi groen te houden.
-
2
Snij de ui in ringen en halveer de kerstomaten. Leg de plakjes ham op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat de ham 1 uur drogen.
-
3
Meng de uitgelekte sla met de boontjes, de ui en de kerstomaatjes.
-
4
Breek een ei in een kopje. Breng water met een scheutje azijn aan de kook in een pan, maak een draaikolk in het water en laat het ei er voorzichtig in glijden. Pocheer het 2,5 minuten. Snij de randjes bij en leg het ei in koud water, tot je ze allemaal apart gepocheerd hebt.
-
5
Maak de sla aan met een frisse vinaigrette. Verdeel de sla over de borden, leg op elk bord een eitje en werk af met de gedroogde ham.