Benedict eieren
bereiding
-
1
Pel en snipper de knoflook. Fruit aan in de olijfolie en voeg de spinazie toe, roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Hou even warm.
-
2
Bak de plakjes spek zonder vetstof krokant in een pan met antiaanbaklaag. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
3
Breng in een pannetje wat water aan de kook met de witte wijnazijn. Breek elk ei afzonderlijk in een kommetje. Roer het water tot een draaikolk en laat het ei erin glijden. Pocheer elk ei apart, maximaal 3 minuten. Schep het met een schuimspaan uit het water en leg het in een kom met koud water; snij de randen bij.
-
4
Halveer de broodjes en rooster ze. Besmeer een helft met boter en beleg met een plakje spek. Verdeel er de spinazie over en leg er een gepocheerd ei op. Werk af met de hollandaisesaus en wat bieslook.