Recept

Gefrituurde asperges met yoghurtdipsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Als hapje of als voorafje

bereiding
  1. 1

    Hak de peterselie, koriander en pistachenoten fijn.

    Zeef de bloem in een kom en voeg er een snuifje zout aan toe. Scheid de eieren.

  2. 2

    Meng de dooiers door de bloem, voeg er het blond bier en de olijfolie aan toe. Meng met de klopper tot een glad deeg.

    Voeg de fijngehakte kruiden toe.

  3. 3

    Bedek met plasticfolie en laat een uurtje rusten op kamertemperatuur. De rusttijd is belangrijk voor een goed resultaat. Het deeg zal dan gelijkmatig aan de groenten blijven plakken en zal ook niet krimpen in de hete olie.

  4. 4

    Maak ondertussen de dipsaus. Meng de pistachenoten en de parmezaan door de yoghurt. Roer er de olijfolie door en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schil de asperges en kook ze gaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Ze moeten droog zijn voor ze het bierbeslag in gaan.

  6. 6

    Verwarm arachideolie tot 180° C in een frituurpan. Klop de eiwitten goed stijf en meng ze door het beslag.

  7. 7

    Snij de asperges in 3 gelijke stukken. Dompel ze in het bierbeslag. Leg ze een voor een in de hete olie en bak ze 4 tot 5 minuten, of tot het deeg goudgeel is. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met de dipsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gefrituurde asperges met yoghurtdipsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!