Krokante asperges met peterselie-korianderdip
bereiding
-
1
Maak de dip. Spoel de koriander en peterselie en schud droog. Doe ze met de olie in een blender en mix. Kruid met peper en zout, meng en zet opzij.
-
2
Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden. Doe de bloem in een diep bord. Spoel de peterselie, schud droog en hak fijn. Meng in een ander diep bord de peterselie met de panko en wat peper en zout. Klop de eieren los in een derde diep bord.
-
3
Verhit de frituurolie tot 170°C. Wentel de asperges eerst door bloem, dan door de losgeklopte eieren en tot slot door de gekruide panko.
-
4
Frituur de asperges in 3 à 4 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en be- strooi met grof zeezout. Snij de citroen in partjes.
-
5
Lepel wat kruidenpesto door de yoghurt. Serveer de asperges met de dip en een paar partjes citroen.