Venkelschelpen met koolvis
bereiding
-
1
Snij het groen van de venkels en snipper de helft ervan fijn.
-
2
Spoel de venkelknollen en halveer ze in de lengte. Snij het harde stukje onderaan weg en maak de bladeren los. Haal er de binnenste blaadjes uit en snij die in fijne reepjes. Besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren.
-
3
Stoom de venkelschelpen en de venkelreepjes 15 minuten boven een bodempje water.
-
4
Spoel de visfilets. Snij ze in twee of drie stukken. Leg ze in een tweede stoommandje. Zet dat op het mandje met venkel en stoom alles nog 5 minuten.
-
5
Breng de room aan de kook met het fijngesnipperde venkelgroen, de venkelzaadjes, peper en zout. Laat 3 minuten inkoken.
-
6
Leg op elk bord twee venkelschelpen. Vul ze met vis en venkelreepjes. Lepel er hete saus bij.
-
7
Strooi er wat fleur de sel (of grof zeezout) op. Serveer meteen, met een plukje venkelgroen. Lekker met aardappelen.