Lamscurry
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel het pepertje, verwijder zorgvuldig de zaadjes en snij het in ringetjes.
-
2
Bak de gekruide stukken lamsvlees rondom aan in olijfolie. Doe er ui, knoflook en het pepertje bij. Bestrooi met het kerriepoeder. Roerbak tot de aroma’s vrijkomen.
-
3
Blus met de bouillon. Voeg de kokosmelk toe. Roer goed om.
-
4
Dek af en laat anderhalf uur sudderen tegen de kook aan.
-
5
Boen de bataten goed schoon. Kook ze 15 minuten in gezouten water. Giet af, laat ze wat afkoelen. Pel ze en snij ze in stukjes. Doe ze bij het vlees.
-
6
Schil de ananas, verwijder de harde kern. Snij de ananas in blokjes. Doe die bij het vlees en laat nog een paar minuten goed doorwarmen. Serveer goed heet.