Recept

Kalkoen met mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met pittig sausje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150° C. Kruid het kalkoengebraad met peper en zout.

  2. 2

    Braad het gevogelte rondom aan in hete olie of boter. Leg het in een braadslee met de sjalotjes en de rozemarijn. Schenk er de helft van de bouillon bij. Zet 30 minuten midden in de oven.

  3. 3

    Kook of stoom de bloemkool beetgaar. Kruid met een vleugje nootmuskaat, peper uit de molen en zout.

  4. 4

    Hou groenten en gebraad warm onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Blus de braadslee met de rest van de bouillon. Giet door een zeef in een steelpannetje en druk de sjalotjes goed uit met de rug van een lepel. Breng de saus aan de kook. Doe er de room bij en laat 3 minuten inkoken.

  6. 6

    Roer er, van het vuur af, de mosterd door. Laat nog heel even goed doorwarmen en kruid eventueel bij met peper en zout.

  7. 7

    Snij het gebraad in plakjes. Verdeel met de bloemkool over de borden. Lepel er wat hete saus over en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoen met mosterdsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!