Recept

Kiprolletjes met dragonsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Opgerold met wat spinazie

bereiding
  1. 1

    Spoel de spinazie. Laat slinken in het aanhangende water, en uitlekken. Schraap de worteltjes, stoom of kook ze gaar en kruid met peper uit de molen.

  2. 2

    Sla de kiplapjes plat met een houten hamertje of plankje. Kruid met peper en zout. Schep op elk lapje 1 flinke el spinazie. Kruid met nootmuskaat. Rol ze zo stevig mogelijk op.

  3. 3

    Braad de kiprolletjes samen met de sjalot goudbruin in 1 el olijfolie. Hou ze met de worteltjes warm in de oven op 100° C.

  4. 4

    Blus de braadpan met de bouillon. Breng aan de kook en schraap de aanbaksels los.

  5. 5

    Giet door een zeef in een steelpan. Druk de sjalot goed uit. Doe de dragon erbij en laat 1 minuut koken. Doe er de room bij. Laat nog 1 minuut inkoken.

  6. 6

    Haal de dragon uit de pan. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Verdeel de gevulde kiprolletjes en de gestoomde worteltjes over verwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kiprolletjes met dragonsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!