Kiprolletjes met groenterijst
bereiding
-
1
Snij de kipfilets overlangs doormidden. Leg de vleeslapjes tussen twee vellen plasticfolie en klop met een vleeshamer platter. Smeer mosterd op elk lapje. Leg er een even groot plakje kaas en gekookte ham op. Rol op en steek vast met een houten prikker.
-
2
Klop het ei los in een diep bord. Meng het paneermeel met de parmezaan in een ander bord. Wentel de rolletjes eerst door ei en dan door het paneermeel.
-
3
Kook de rijst gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Spoel de lente-uitjes en snij in ringen.
-
4
Roerbak de broccoli, paprika en erwtjes beetgaar in een scheutje hete olie. Voeg de kippenbouillon toe, kruid met peper en zout en warm even door. Roer er nu de rijst door, kruid nog bij met wat peper en zout, en warm het geheel nog 15 minuten zachtjes door.
-
5
Bak intussen de kiprolletjes goudbruin in hete olie, zet het vuur lager en laat 10 minuten verder garen onder deksel.
-
6
Snij de kip in plakjes en serveer met de groenterijst.