Couscoussalade met lam en granaatappel
bereiding
-
1
Verhit wat boter in een pan. Kruid de lamsfilet met peper en zout en bak ‘m mooi rosé. Laat rusten onder aluminiumfolie. Snij het vlees in plakken.
-
2
Rooster de amandelschilfers in een droge pan met antiaanbaklaag.
-
3
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
-
4
Haal de zaadjes uit de granaatappel (snij ‘m doormidden en klop met een houten lepel op de vrucht tot de zaadjes eruitvallen). Hak de peterselie en de munt fijn. Meng ze met de granaatappelpitjes door de couscous en breng op smaak met peper en zout.
-
5
Maak de dressing. Hak de sjalot fijn en meng met de granaatappelsiroop, sinaasappelsap, gehakte munt, olie en peper en zout.
-
6
Snij de ijsbergsla in reepjes. Verdeel over de borden. Schep op elk bord wat van de couscous en schik er de plakjes lamsvlees op. Besprenkel met de dressing en werk af met de geroosterde amandelschilfers.