Aardappeltjes met bieslookroom
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in de breedte doormidden. Snij ze mooi rond in tonnetjes van ongeveer 5 cm lang. Hol ze lichtjes uit. Kook de aardappelen net gaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitdampen.
Klop de room lobbig. Snipper de bieslook fijn en hou wat apart voor de afwerking. Meng de rest van de bieslook door de room, kruid stevig met peper en zout. Zet koel weg.
-
2
Vul een pan royaal met olie en verwarm tot 175° C of gebruik een frituurketel. Frituur de aardappelen in porties rondom goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat drogen op keukenpapier. Kruid met peper en zout. Vul de aardappeltjes met de bieslookroom. Werk af met met bieslooksnippers en serveer meteen.
-
3
Werk naar smaak feestelijk verder af met kaviaar, lompviseitjes of snippers gerookte zalm.
Voorbereiding
Tip