Rumpsteak met courgetterolletjes
bereiding
-
1
Spoel de courgettes en snij ze in de lengte in dunne plakken (bijvoorbeeld met een dunschiller, mandoline of kaasschaaf).
-
2
Bestrooi de plakjes met grof zeezout en laat 15 minuten rusten op keukenpapier zodat het overtollige vocht eruit trekt.
-
3
Meng de olie met de kruiden en de gesnipperde knoflook.
-
4
Dep de plakjes courgette droog met keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met de kruidenolie. Rooster ze op de barbecue. Rol ze per drie op en steek ze vast met een prikker. Schep er wat geitenkaas overheen en bestrooi met peterselie.
-
5
Bestrijk de rumpsteaks met olie en rooster ze 3 minuten aan elke kant op de barbecue (of iets langer , als u liever geen rood vlees eet). Kruid met peper, zout en marjolein. Serveer met de courgetterolletjes.
Voorbereiding