Courgetterolletjes met zalm
bereiding
-
1
Snij de zalmfilet in gelijke blokjes. Kruid ze met peper en zout. Laat ze 30 minuten marineren in de lambiek.
-
2
Spoel de courgettes. Trek ze met een dunschiller in fijne slierten. Leg ze in een schaal en kruid ze met peper en zout. Lepel er 2 el olijfolie bij. Schep goed om. Rooster de courgetteslierten in de grillpan.
-
3
Spoel de prei en snij ze in reepjes. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken in een vergiet.
-
4
Leg een geroosterde courgettesliert plat op het werkvlak. Leg daarop wat preireepjes en een blokje gemarineerde zalm. Rol stevig op.
-
5
Leg de rolletjes in een ovenschaal. Zet ze 5 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven.
-
6
Werk af met fijngesneden lente-ui.