Citroentaart
bereiding
-
1
Roer de boter romig in een mengkom. Halveer het vanillestokje overlangs en schraap het merg uit. Doe het vanillemerg met de suiker, het ei, het amandelpoeder en een snuifje zout bij de boter en vermeng. Voeg de bloem toe en kneed tot een stevig deeg. Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
-
2
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het daarna in een licht beboterde taartvorm. Prik de bodem in met een vork. Dek af met plasticfolie en zet 30 minuten koel weg.
-
3
Verwarm de oven voor op 200° C. Bak de taartbodem 10 minuten voor. Laat afkoelen. Temper de temperatuur tot 180°C.
-
4
Boen de citroenen schoon met warm water. Dep ze goed droog en rasp de schil fijn. Pers de citroenen. Meng de eieren met de suiker en de room. Voeg de geraspte citroenschil en het sap toe. Verdeel de citroencrème over de taartbodem. Bak de taart 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.
-
5
TIP
Geen tijd om het deeg zelf te maken? Gebruik dan een rol kant-en-klaar kruimeldeeg.