Citroentaart met citroensiroop
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter. Doe ze in de keukenrobot en meng met de suiker tot het mengsel een lichtgele kleur krijgt. Meng de eieren, de bloem en het bakpoeder eronder.
-
2
Spoel en pers de citroen. Doe het sap bij het deeg en rasp er wat van de schil bij. Meng alles goed door elkaar.
-
3
Bekleed de vorm met bakpapier, giet het deeg erin en bak 30 minuten in de oven.
-
4
Maak de glaceersiroop. Spoel de citroen en rasp de schil. Meng de zeste met 25 g suiker en zet apart. Pers het sap van de citroen. Kook het met de rest van de suiker tot een dikke siroop.
-
5
Haal de taart uit de oven en giet er voorzichtig de siroop over. Bestrooi met het suiker-citroenzestemengsel en laat afkoelen.