Recept

Abrikozenclafoutis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker smeuïg dessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Giet de abrikozen af en laat ze uitlekken.

    Smelt de boter.

    Verwarm de oven voor op 170° C.

    Vet de ovenschaaltjes in met boter en bestrooi ze met suiker.

  2. 2

    Meng de bloem met de suiker en de vanillesuiker. Voeg een na een de eieren toe. Schenk er de gesmolten boter en de melk bij en meng goed.

  3. 3

    Leg de abrikozen in de ovenschaaltjes. Schep er het beslag over en bestrooi met amandelschilfers. Zet ± 30 minuten in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en serveer.

  4. Tip

  5. 4

    Met dezelfde ingrediënten kan je ook één grote clafoutis maken. Bak hem dan ± 45 minuten in de oven. Je kan ook wat gemalen kokos toevoegen aan het beslag.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Abrikozenclafoutis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!