Zeeduivelspiesjes met mangosalsa
bereiding
-
1
Schil de mango. Snij de mango, paprika en pruimtomaat in blokjes. Snipper de rode uit, chilipeper en gember fijn. Hak de koriander en bieslook fijn.
-
2
Meng de mango met de paprika, tomaat, ui, chili, gember, groene kruiden, 1 el wijnazijn en 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Dek af en laat een halfuurtje marineren in de koelkast.
-
3
Spoel de zeeduivel en dep ‘m droog met keukenpapier. Snij de vis in blokjes van ± 2 cm. Kruid ze met peper en zout. Wentel ze door de sesamzaadjes.
-
4
Bak de visblokjes rondom goudbruin in wat olijfolie en steek ze per twee aan prikkers.
-
5
Verdeel de mangosalsa over glaasjes of kommetjes en leg er een spiesje bij. Werk eventueel af met een blaadje koriander.