Vispannetje met sint-jakobsvruchten
bereiding
-
1
Maak de clams schoon. Spoel de sint-jakobsvruchten, garnalen, inktvisjes en de visfilet, dep droog. Snij de vis in niet te kleine dobbelsteentjes. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Pel en snipper ui en knoflook. Spoel de tomaten, snij in kwarten, ontpit en snij in reepjes.
-
2
Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
-
3
Fruit de ui en knoflook glazig in 2 el olie. Voeg de tomaten en witte wijn toe, breng aan de kook. Voeg de clams toe, kruid met peper en zout en laat afgedekt ±5 minuten sudderen, tot ze opengaan.
-
4
Roerbak de overige zeevruchten en de vis 3 à 4 minuten in een pan in de rest van de olie. Breng op smaak.
-
5
Hussel de uitgelekte pasta door de saus en schep hem op warme borden. Verdeel de zeevruchten over de pasta en werk af met vers basilicum.