Scampi's en sint-jakobsvruchten met gewokte groenten en champagnesaus
bereiding
-
1
Snij prei, courgette,wortel, rode paprika, ... in kleine blokjes voor de brunoise.
Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal.
Halveer de sint-jakobsvruchten horizontaal.
Hak de koriander fijn.
-
2
Verhit wat olie in de wok en roerbak de groenten beetgaar. Kruid met peper en zout en roer er op het einde wat gehakte koriander door.
-
3
Bak in een pan met antiaanbaklaag de scampi's en de sint-jakobsvruchten kort aan (zo'n 2 à 3 minuten) en kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
-
4
Blus de pan waarin u de scampi's en de sint-jakobsvruchten gebakken hebt met de champagne en roer er de room door. Laat een beetje inkoken en kruid met peper en zout.
-
5
Schep op elk bordje wat groentebrunoise en schik er een halve sint-jakobsvrucht, een scampi, een halve sint-jakobsvrucht en nog een scampi op. Lepel er wat van de champagnesaus naast. Werk af met cayennepeper en nog wat gehakte koriander. Serveer meteen.
Voorbereiding