Risotto met prei en gebraden kip
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160° C. Maak de prei schoon, snij het wit in ringen en hak het groen fijn.
-
2
Kruid de kippenborsten met peper en zout en laat ze rondom bruin kleuren in hete olijfolie. Leg ze in een ovenschaal en schenk er 50 ml wijn over. Laat ongeveer 20 minuten garen in de oven. Voeg eventueel nog wat water toe.
-
3
Stoof de prei kort aan in de helft
van de boter. Voeg de rijst toe en roer tot alle
korrels glazig zijn. Blus met de rest van de
wijn. Laat even doorkoken. Schenk er bouillon
bij tot de rijst net onder staat en roer tot het
vocht opgenomen is. Voeg beetje bij beetje
meer bouillon toe en roer telkens tot al het
vocht opgenomen is. Ga zo door tot de rijst
romig en beetgaar is (ongeveer 20 minuten).
Roer de rest van de boter en de parmezaan
door de risotto. Kruid met peper en zout. -
4
Wrijf de kippenborsten in met honing en zet nog 5 minuten in de oven. Verdeel de risotto over warme borden. Snij de kip in mooie stukken en leg ze op de rijst. Lepel er wat braadvocht bij.
Voorbereiding