Risotto met prei en bospaddenstoelen
bereiding
-
1
Maak de prei schoon, spoel en snij in ringen. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze eventueel in kleinere stukken. Verwarm de groentebouillon.
-
2
Stoof de prei in 1 eetlepel boter. Roer er de rijst door en bak die even mee. Blus met witte wijn en giet er warme bouillon bij tot de rijst net onderstaat. Laat op een zacht vuurtje garen. Voeg opnieuw een pollepel warme bouillon toe als alle vocht is opgenomen. Werk zo de bouillon op tot de rijst na 15 à 20 minuten romig en beetgaar is.
-
3
Bak de paddenstoelen goudbruin in de rest van de boter en doe die bij de rijst 5 minuten voor het einde van de gaartijd.
-
4
Roer de helft van de parmezaan door de risotto en kruid met peper en zout. Verdeel over 4 borden, strooi er de gehakte peterselie en de rest van de parmezaan over en serveer.