Gegrilde groenten met spek
bereiding
-
1
Spoel de courgettes en de aubergine.
Snij de courgettes in 2 cm dikke plakjes en de aubergine in de lengte in dunne plakken.
Spoel de asperges en breek het harde gedeelte eraf.
-
2
Laat de knoflookboter smelten in een pannetje en haal van het vuur. Voeg er de kruiden aan toe.
Bestrijk alle groenten met de kruidenboter.
-
3
Omwikkel telkens 4 asperges met een reepje spek.
Grill de aubergineplakken zo'n vier minuten (keer ze na 2 minuten om).
Grill de courgetteschijfjes 4 minuten (keer ze na 2 minuten om).
Leg op elke plak aubergine een plakje spek, rol ze op een steek ze vast met een houten prikker.
-
4
Verdeel de rest van het spek in kleine stukjes en leg ze samen met de aspergepakketjes en de auberginerolletjes op de grill . Bak de asperges beetgaar. Bak het spek tot het krokant is en leg de stukjes op de schijfjes courgette. Leg nog even op de grill.