Recept

Barbecue-pizza

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pizza op de barbecue, origineel en superlekker

bereiding

    Voor het deeg

  1. 1

    Meng de bloem, het zout, de suiker en de gist. Vermeng het water met 4 eetlepels olijfolie en voeg dit toe aan de bloem. Mix, kneed tot een bol en laat 1,5 uur afgedekt op een warme plaats rusten.

  2. 2

    Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes en druk ze plat.

  3. 3

    Pel en pers de knoflook. Vermeng met 2 eetlepels olijfolie.

  4. Voor de topping

  5. 4

    Halveer voor de topping de olijven en de mozzarellabolletjes. Snij de artisjokharten in vieren en vermeng met de olijfolie. Kruid met zout, peper en basilicum. Bedruip met een likje balsamicokaramel.

  6. 5

    Bestrijk een kant van de pizza's met de knoflookolie en leg ze met deze kant naar onderen 4 minuten op het rooster van de barbecue. Bestrijk de bovenkant met olie en draai de pizza's om. Leg er de groenten op en laat nog 4 minuten roosteren. Druppel een beetje balsamicokaramel over de groenten en serveer de pizza's meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Barbecue-pizza

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!