Barbecue-pizza
bereiding
-
1
Meng de bloem, het zout, de suiker en de gist. Vermeng het water met 4 eetlepels olijfolie en voeg dit toe aan de bloem. Mix, kneed tot een bol en laat 1,5 uur afgedekt op een warme plaats rusten.
-
2
Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes en druk ze plat.
-
3
Pel en pers de knoflook. Vermeng met 2 eetlepels olijfolie.
-
4
Halveer voor de topping de olijven en de mozzarellabolletjes. Snij de artisjokharten in vieren en vermeng met de olijfolie. Kruid met zout, peper en basilicum. Bedruip met een likje balsamicokaramel.
-
5
Bestrijk een kant van de pizza's met de knoflookolie en leg ze met deze kant naar onderen 4 minuten op het rooster van de barbecue. Bestrijk de bovenkant met olie en draai de pizza's om. Leg er de groenten op en laat nog 4 minuten roosteren. Druppel een beetje balsamicokaramel over de groenten en serveer de pizza's meteen.
Voor het deeg
Voor de topping