Schuitjes van aardappel met gehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Schil en spoel de aardappelen. Halveer ze in de lengte. Rist 1 eetlepel tijmblaadjes van de takjes.
-
2
Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Laat uitlekken en wat afkoelen. Hol ze uit tot op een dun randje. Prak het uitgehaalde vruchtvlees fijn.
-
3
Bak het gehakt rul, maar niet langer dan enkele minuten. Meng het gehakt en de tijm met het vruchtvlees van de aardappelen. Kruid met peper en zout.
-
4
Beboter een ovenschotel. Schik er de aardappelschuitjes op. Vul ze met het gehaktmengsel.
-
5
Klop de eieren op met de room en de helft van de kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet dit over de schuitjes. Bestrooi met de rest van de kaas.
-
6
Bak de schuitjes goudbruin in de oven.
-
7
Strooi er wat tijm over en serveer.
Voorbereiding