Koek van aardappel met sesam
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. 2 Kook de ongeschilde aardappelen goed gaar. Giet ze af. Pel ze en maak er puree van. Bekleed de springvorm met bakpapier. Laat de boter smelten. Leg 4 à 5 lagen filodeeg op elkaar. Snij er cirkels uit van 38 tot 40 cm doorsnee. Haal ze uit elkaar. Bestrijk ze met boter. Leg ze op elkaar in de springvorm. Pel en snipper de ui. Laat de kwark uitlekken. Klop het eiwit stijf.
-
2
Fruit de snippers glazig in wat boter. Hou apart.
-
3
Meng het eigeel met de helft van de parmezaan, de kwark en de uien door de puree. Meng er voorzichtig het eiwit door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Vul de bakvorm met de bereiding. Bestrooi met de rest van de parmezaan en de sesamzaadjes. Bak de koek in 1 uur goudbruin. Bedek de vorm met aluminiumfolie als de bovenkant te donker kleurt.
Voorbereiding