Bladerdeeggebakjes met frambozen
bereiding
-
1
Rol het bladerdeeg een beetje uit op een met bloem bestrooid werkvlak en steek er vier cirkels uit van 14 à 15 cm. Verwarm de oven voor op 180° C.
-
2
Vet de bakvormpjes met boter in en leg in elk vormpje een rondje bladerdeeg. Duw het deeg goed tegen de randen: laat het zo hoog mogelijk komen. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bedek elke cirkel bladerdeeg met bakpapier. Beleg het bakpapier met een dikke laag peulvruchten.
-
3
Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg gaar is. Haal de vormpjes uit de oven, verwijder het bakpapier met de peulvruchten en bak zet 5 minuten in de oven tot het deeg niet meer blinkt en gaar is. Laat het bladerdeeg in de vormpjes afkoelen en ontvorm.
-
4
Spoel de frambozen en haal de slechte eruit. Vul het bladerdeegbakje met de frambozen. Bestuif met poedersuiker en serveer onmiddellijk.