Glasnoedelsalade met oosterse gehaktballetjes
bereiding
-
1
Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringetjes.
Schil de gember en hak ‘m heel fijn.
Laat de glasnoedels 5 minuten wellen in kokend water. Giet af en laat goed uitdruipen. Knip de noedels met een keukenschaar in kleinere stukken.
Schil de wortels en rasp ze grof.
-
2
Meng een derde van de lente-ui en alle gember door het gehakt. Breng op smaak met sambal. Maak er 12 balletjes van en bak ze 10 minuten in de hete olie.
-
3
Vermeng de wortels met de glasnoedels en de resterende lente-uitjes.
-
4
Roer een dressing van de bouillon, de sojasaus, de chilisaus en de rijstazijn. Schep die door de salade.
-
5
Verdeel de salade over de borden en leg er de balletjes bij. Garneer met korianderblaadjes.
Serveer eventueel met een schijfje limoen.
Voorbereiding