Salade van wilde rijst en asperges met oosterse gehaktballen
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng het yuzusap, de sojasaus en de suiker door elkaar en roer dat door de nog warme rijst. Strooi er de lente-uitjes op. Rooster de asperges kort en meng ze door de lauwe rijstsalade.
-
2
Maak de gehaktballen: meng alle ingrediënten voor de gehaktballen door elkaar en kneed het gehakt elastisch. Rol er ballen ter grootte van een golfbal van. Leg ze in de braadslee en bak ze 20 min. bruin en gaar in een voorverwarmde oven op 180°C. Schud de schaal zo nu en dan, zodat ze gelijkmatig bruin worden.
-
3
Maak het sausje door de hoisinsaus te vermengen met de overige ingrediënten. Giet dat over de gehaktballen zodra ze gaar zijn. Serveer ze bij de rijstsalade. Strooi er wat sesamzaadjes en lente-uitjes over.