Gemarineerde ribbetjes met koolsalade
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de ui. Spoel en snipper het chilipepertje (zonder de zaadjes).
-
2
Meng alle ingrediënten voor de marinade: knoflook, ui, chilipeper, honing, tomatenpuree, wijnazijn, tabasco, peper en zonnebloemolie. Wentel er de ribbetjes door en laat ze minstens 12 uur afgedekt marineren in de koelkast.
-
3
Maak de groenten voor de salade schoon. Schil de wortel en de appel en snij ze in fijne staafjes. Snipper de kool fijn. Snij de paprika in reepjes. Snij de radijsjes in plakjes, en de lente-ui in ringetjes.
-
4
Meng alle groenten en schep er enkele eetlepels mayonaise door. Breng op smaak met peper.
-
5
Gril de ribbetjes goudbruin. Serveer ze met de koolsalade en knapperig verse focaccia.