Zoete ribbetjes met koolsalade
bereiding
-
1
Hak de knoflook voor de marinade fijn. Meng met de rest van de ingrediënten.
-
2
Leg de ribbetjes in een ruime schaal. Giet er de marinade over en dek af. Zet 1 nacht in de koelkast.
-
3
Haal de ribbetjes uit de marinade, leg ze in aluminium bakjes. Zet het rooster op de barbecue niet te dicht bij de kolen en bak de ribbetjes in 25 min. gaar. Draai geregeld om en bestrijk ze elke 5 à 7 min. met marinade.
-
4
Maak intussen de koolsalade. Schil en rasp de wortelen. Pel de ui, snij hem in dunne ringen. Maak de rodekool schoon en snij in fijne reepjes. Meng alles met de rozijnen, dille en komijn. Maak een dressing van de mayonaise en yoghurt, kruid met peper en zout.
-
5
Serveer de ribbetjes met de salade en de dressing.