Recept

Kalkoenspiesjes met kruidenboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke gegrilde spiesjes, kan zowel in de grillpan als op de barbecue

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de olijven, de knoflook en de peterselie fijn.

    Snij de kalkoenfilet in miniblokjes.

    Pers de citroen.

  2. 2

    Meng de boter met de olijven, knoflook, de blaadjes van 2 takjes tijm en peterselie. Maak er een dikke rol van en wikkel die in plasticfolie. Leg deze kruidenboter in de diepvriezer om op te stijven.

  3. 3

    Prik de blokjes kalkoenfilet op kleine satéstokjes. Leg de spiesjes in een schaal en overgiet ze met een mengsel van droge witte wijn, citroensap, de blaadjes van 1 takje verse tijm, peper en zout. Laat 5 minuten marineren.

  4. 4

    Bestrijk ze met olie en grill de spiesjes 3 tot 4 minuten in een hete grillpan. Serveer met de kruidenboter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!