Gegrilde kip met kruidenboter
bereiding
-
1
Hak de kruiden.
Roer een marinade van de olijfolie, kruiden, honing en citroensap. Leg er de kip in, dek af en zet 2 uur koel weg.
Snij de aubergine in halve plakjes, bestrooi ze met zout en laat 10 minuten rusten.
Snij de courgette in stukjes en de paprika in reepjes.
-
2
Dep de kipfilets droog. Leg ze samen met de groenten op de grill. Rooster ze in 7 tot 10 minuten gaar en goudbruin.
-
3
Verdeel kip en groenten over de borden en leg een plakje kruidenboter op de kip.
Werk af met een plukje groen.
Voorbereiding
Ingrediënten voor
4 personen- kipfilets4
- aubergine (in halve plakjes)1
- courgette (in stukjes)1
- gele paprika (in reepjes)1
- rode paprika (in reepjes)1
- kruidenboter4 plakjes
- honing1 kl
- citroensap1 kl
- olijfolie2 el
- vers basilicum (gehakt)1.5 el
- peterselie (gehakt)1.5 el
- verse rozemarijn (gehakt)1.5 el
- peper
- zout