Slaatje met asperges, gepocheerd ei en parmaham
bereiding
-
1
Maak de asperges schoon en kook ze beetgaar.
Snij de parmaham in reepjes.
Verwarm de oven voor op 120°C.
-
2
Verwarm de melk en roer er de parmezaan door. Giet het melk-kaasmengsel in een sifon met een gasflesje en schud goed met de sifon*.
*Heb je geen sifon, dan kun je de crème eromheen lepelen.
-
3
Pocheer de eieren 2 minuten in net niet kokend water met een scheutje azijn. Je doet dit het beste ei per ei. Hou ze warm op een servetje in de oven, met de ovendeur open.
-
4
Meng voor de vinaigrette de olijfolie met de witte-wijnazijn en breng op smaak met wat zout en peper.
-
5
Leg de sla op de borden en garneer met de in reepjes gesneden parmaham en de asperges. Werk af met een gepocheerd ei, enkele toefjes parmezaancrème en enkele druppels vinaigrette.
Voorbereiding