Zomerse aspergequiche
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Rol het deeg uit op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak. Leg het deeg in de bakvorm. Leg er een vel bakpapier op en bedek met bakbonen. Bak het deeg 10 minuten blind in de voorverwarmde oven.
-
2
Verwijder bakpapier en -bonen. Bak het deeg zo nog 5 à 8 minuten in de oven tot het lichtjes kleurt.
-
3
Stoom intussen de groene asperges beetgaar. Laat uitlekken. Beleg het deeg met de asperges, de lente-uien, het basilicum (hou wat apart), en de helft van de pijnboompitten.
-
4
Klop in een kom de eieren los, voeg 125 g mandjeskaas en de room toe, meng goed. Kruid met peper.
-
5
Giet het mengsel over de asperges. Verkruimel de rest van de mandjeskaas en leg het erbij. Bestrooi met de parmezaan. Bak ±30 minuten in de oven tot de vulling gestold is en de quiche goudbruin. Garneer met wat basilicum en de resterende pijnboompitten.