Recept

Zomerse aardappelsalade met geroosterde knoflook, ei en ansjovisdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De ansjovisdressing maakt van deze aardappelsalade iets bijzonders.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappeltjes goed schoon. Kook ze gaar in de schil, giet af en laat afkoelen. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten, giet af en spoel ze met koud water. Pel de eieren.

  2. 2

    Snij de bol knoflook doormidden. Besprenkel beide helften met olijfolie. Leg ze met de vlakke kant op de bakplaat en laat 10 minuten bakken in de oven, tot de knoflook zacht is. Laat even afkoelen en duw de teentjes eruit.

  3. 3

    Mix alle ingrediënten voor de ansjovisdressing tot een gladde saus.

  4. 4

    Halveer de afgekoelde aardappeltjes en leg ze op een serveerschaal.

  5. 5

    Snij de hardgekookte eieren in plakjes. Pel de ui en snij in dunne ringen. Verdeel het ei, de ui en de knoflook over de aardappelen. Kruid met peper en zout. Werk af met tuinkers en besprenkel met de ansjovisdressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zomerse aardappelsalade met geroosterde knoflook, ei en ansjovisdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!