Brusselse kriekentaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
2
Zeef de bloem, maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in de melk en giet het papje erin. Kneed er wat bloem door. Voeg de suiker en de boter toe, en tot slot een snuifje zout. Kneed gedurende 15 minuten.
-
3
Laat het deeg onder een keukenhanddoek gedurende 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snij er een cirkel uit die een beetje groter is dan de vorm.
-
4
Vermeng het zetmeel met een paar eetlepels kriekensap, en verwarm de krieken in de rest van het sap. Bind met het zetmeelpapje.
-
5
Beboter de vorm en bestuif hem met bloem. Schik er het deeg in. Schenk er de kriekenvulling op. Bak de taart gedurende 30 à 35 minuten in de oven. Laat afkoelen.
-
6
Klop de room op met de poedersuiker en doe hem in een spuitzak. Versier de taart net voor het serveren met slagroom en chocoladekrullen.
Voorbereiding