Varkenshaasje in biermarinade
bereiding
-
1
Maak de biermarinade: breng in een steelpan het bier aan de kook. Temper het vuur. Doe de bruine suiker of honing, de olijfolie, de sojasaus, de sjalot, de geraspte schil en het sap van de sinaasappel, de gember, de knoflook, de worcestersaus, de laurier en de bladpeterselie erbij en laat 3 minuten pruttelen.
-
2
Laat afkoelen. Giet de marinade in een afsluitbare diepvrieszak. Marineer het vlees minstens 30 minuten in de zak.
-
3
Laat de grill of barbecue goed heet worden. Haal het vlees uit de marinade en bewaar de marinade. Dep het vocht op met keukenpapier. Bestrijk het vlees met olijfolie. Gril 7 minuten aan elke kant.
-
4
Breng de resterende marinade in een steelpan aan de kook. Temper het vuur en laat 3 minuten doorkoken. Bestrijk het vlees met de saus en rol het in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.
-
5
Snij het vlees in dunne plakjes. Lepel er wat saus over en bestrooi met bieslook. Heerlijk met gegrilde zoete aardappels en groenten of een salade.