Recept

Varkenshaasje met veenbessen en ananas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris en fruitig

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Snij het vlees horizontaal open.

  2. 2

    Meng de helft van de veenbessen met 1 el honing en 1 el tijm. Verdeel het mengsel over het vlees, kruid met peper en zout en vouw dicht. Maak vast met keukentouw of prikkers.

  3. 3

    Kruid het vlees rondom met peper en zout. Bak het aan in olie, doe het in een ovenschaal en zet het 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Schil de ananas, snij in stukken en stoof ze in 1 el boter, met de rest van de veenbessen. Voeg 1 el honing toe en laat karamelliseren.

  5. 5

    Blus het fruit met de wijn en de fond. Laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Serveer het vlees met de ananassaus. Lekker met gestoomde aardappels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met veenbessen en ananas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!