Citroentaart met kruimeldeeg
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de citroenen en rasp de schil. Snij 1 citroen in heel fijne plakjes. Pers de andere 3 uit.
-
2
Smelt de boter en laat wat afkoelen. Klop de eieren schuimig met de suiker. Roer er de citroenschilletjes, het citroensap en de gesmolten boter door.
-
3
Bekleed een ingevette bakvorm met het kruimeldeeg. Prik er met een vork gaatjes in en schuif het 15 minuten in de oven. Laat afkoelen. Verlaag ondertussen de oventemperatuur tot 180°C.
-
4
Schep de citroencrème in de vorm en zet 15 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven, beleg ze met plakjes citroen, bestrooi ze met kristalsuiker en zet ze nog 10 minuten in de oven.
-
5
Laat de taart afkoelen op een rooster en serveer ze koud.