Taartjes met citroencrème
bereiding
-
1
Bestrijk 4 vormpjes met boter, bestuif ze met bloem en zet ze in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel het kant-en-klaar deeg in vier porties. Leg het in de vormpjes.
Boen het limoentje schoon. Trek met een dunschiller de schil in fijne reepjes. Pers het limoentje en ook de citroen uit.
-
2
Bak de
deegbodempjes 15 minuten blind in
het midden van de oven. Laat ze
afkoelen op een rooster. -
3
Breng de melk aan de kook.
Klop de eierdooiers wit-schuimig met de suiker. Strooi er de bloem bij en roer glad.
Voeg er het citroen-, limoensap en de zestes aan toe. Schenk er een pollepel kokendhete melk bij en roer stevig.
Schenk er de rest van de hete melk bij en roer weer mooi glad.
Zet de pan op het vuur. Verwarm tot de crème bindt. Blijf stevig roeren.
Laat 5 minuten afkoelen.
-
4
Schep de citroencrème in de voorgebakken taartbodempjes. Laat volledig afkoelen en opstijven.
Voorbereiding