Yoghurt-aardbeien-ijstaartjes met havermoutbodem
bereiding
-
1
Doe de havermout en de amandelen in een keukenmachine en maal ze fijn tot een grof meel. Voeg de helft van de agavesiroop en de gesmolten kokosolie toe en mix tot een plakkerig mengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van 4 taartvormpjes van 10 cm diameter en druk het stevig aan. Zet de vormpjes in de koelkast.
bereiding
-
1
Spoel de aardbeien en haal er de kroontjes af. Mix de aardbeien in een blender of met een staafmixer tot een gladde puree. Meng er de yoghurt, de rest van de agavesiroop en het vanille-extract onder.
-
2
Haal de taartvormpjes uit de koelkast en verdeel het yoghurt-aardbeienmengsel gelijkmatig over de havermout-bodems. Zet de taartjes in de diepvries en laat ze minstens 4 uur opstijven.
-
3
Haal de ijstaartjes ongeveer 10 à 15 minuten voor het serveren uit de diepvries en werk ze af met de extra partjes aardbei en de munt.