Chocoladetaart zonder bloem
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Hak 250 g chocolade grof en doe er de brandy bij. Laat au bain-marie smelten boven een pan met heet, niet kokend water.
-
3
Klop de boter samen met de suiker tot een schuimige massa.
-
4
Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout erin. Klop een voor een de eidooiers door het boter-suikermengsel. Bestrooi met het amandelpoeder en stort er de eiwitsneeuw bovenop. Spatel alles voorzichtig door elkaar.
-
5
Bekleed een springvorm van 26 cm diameter met bakpapier. Doe er het beslag in en strijk de bovenkant glad. Zet 45 à 50 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
-
6
Smelt de rest van de chocolade au-bain-marie. Doe ‘m in een spuitzak en garneer er de taart mee.