Recept

Chocoladetaart zonder bloem

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Glutenvrij bakken

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Hak 250 g chocolade grof en doe er de brandy bij. Laat au bain-marie smelten boven een pan met heet, niet kokend water.

  3. 3

    Klop de boter samen met de suiker tot een schuimige massa.

  4. 4

    Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout erin. Klop een voor een de eidooiers door het boter-suikermengsel. Bestrooi met het amandelpoeder en stort er de eiwitsneeuw bovenop. Spatel alles voorzichtig door elkaar.

  5. 5

    Bekleed een springvorm van 26 cm diameter met bakpapier. Doe er het beslag in en strijk de bovenkant glad. Zet 45 à 50 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  6. 6

    Smelt de rest van de chocolade au-bain-marie. Doe ‘m in een spuitzak en garneer er de taart mee.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladetaart zonder bloem

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!