Kruidige chocoladetaart
bereiding
-
1
Beboter een rechthoekige of ronde taartvorm en bekleed ‘m met het kruimeldeeg. Prik de bodem in met een vork, dek af met huishoudfolie en zet ten minste 2 uur in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 190° C. Verwijder de folie, leg een vel bakpapier op de deegbodem en vul met bakerwten. Bak de bodem 10 minuten voor in de oven.
-
3
Haal het papier met de erwten weg en laat nog 10 minuten verder bakken, tot de bodem goudgeel kleurt. Laat afkoelen op een rooster. Verlaag de oventemperatuur tot 150° C.
-
4
Smelt de chocolade en de boter au bain-marie en roer geregeld om.
-
5
Klop de eieren met de suiker en de koekkruiden tot een dikke massa. Roer er de bloem door en meng met de gesmolten chocolade.
-
6
Giet de vulling op de taartbodem en zet nog 8 minuten in de oven. Laat afkoelen op kamertemperatuur en ontvorm de taart pas daarna. Bestrooi net voor het serveren met cacaopoeder en garneer naar keuze.
Voorbereiding