Orecchiette met erwtjessaus en pancetta
bereiding
-
1
Spoel de tuinbonen. Kook ze in 10 tot 15 minuten gaar in lichtgezouten water en haal er de velletjes af. Kook de erwtjes in een paar minuten gaar. Meng 200 g erwtjes met 100 ml water en mix tot een smeuïge coulis.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Pel en rasp het teentje knoflook. Bak het spek knapperig en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in. Doe er de tuinbonen en het spek bij. Voeg er de erwtencoulis aan toe en schep goed om.
-
4
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de saus. Breng op smaak met geraspte parmezaan, peper en zout. Voeg er de overige erwtjes aan toe, meng en serveer.