Cannelloni met verse spinazie
bereiding
-
1
Maak eerst de tomatensaus. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en fruit glazig in een flinke scheut olijfolie. Voeg er de tomatenblokjes aan toe, kruid met peper en zout. Laat de saus afgedekt 20 minuten sudderen. Roer af en toe even om.
-
2
Maak intussen de cannelloni. Pel en snipper de sjalotten. Maak de spinazie schoon. Fruit de sjalotten glazig in een klontje boter. Doe er de spinazie bij en laat op zacht vuur slinken. Kruid met peper en zout. Giet de spinazie af en laat goed uitlekken.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
4
Kook de lasagnevellen 5 tot 8 minuten in gezouten water, tot ze zacht zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan, laat drogen op een keukenhanddoek.
-
5
Verdeel de spinazie over de lasagnevellen en rol dicht. Leg de cannelloni met de naad naar onderen in een ingevette ovenschaal en lepel er de tomatensaus over. Zet 15 minuten in de oven. Serveer meteen.