Stoemp van pompoen en spitskool met gegrilde meerval
bereiding
-
1
Snij de pompoen in blokjes. Doe ze in een pan met wat water, een snuifje saffraan, peper en zout, en kook ze gaar. Giet af en laat even uitdampen. Pureer.
-
2
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water met wat nootmuskaat. Giet af en laat uitdampen. Stamp fijn.
-
3
Snij de kool in reepjes en kook ze beetgaar. Giet af, laat schrikken en uitlekken.
-
4
Meng de pompoenpuree met de aardappelen en een klontje boter. Roer er de spitskool door en kruid met peper en zout.
-
5
Hak de sjalotten voor de saus. Laat ze met de wijn, visfumet en room inkoken tot de gewenste dikte. Hak 4 blaadjes salie en meng met de saus. Klop er de boter door en breng op smaak met peper en zout.
-
6
Gril de vis gaar en kruid met peper en zout. Serveer met de stoemp, de saliesaus, een stukje citroen en een blaadje salie.