Gebakken griet met pompoenpuree en spitskool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het smalste gedeelte van de pompoen af en hou het apart. Snij de rest in partjes, en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Pureer de pompoen met de room, peper en zout. Blancheer de kool in gezouten water en laat uitlekken.
-
2
Snij de ham in stukjes. Hou 2 el ervan apart. Stoof de rest samen met de kool aan in boter. Kruid met peper en zout.
-
3
Schaaf flinterdunne plakjes van de overgebleven pompoen. Snij ze tot mooie rechthoeken. Vul ze met de kool en rol op.
-
4
Kook de fond in tot 100 ml. Schep er de truffel door en een klontje ijskoude boter.
-
5
Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof. Kruid de vis met peper en zout en bak hem in olie. Serveer de vis met pompoenpuree en de pompoenrolletjes. Garneer met hamblokjes, pompoenpitten, truffeljus en wat groen.