Italiaanse panzanella
bereiding
-
1
Snij de tomaten in stukjes en verwijder de zaadjes.
Hak 1 teentje knoflook fijn.
Laat de kappertjes uitlekken.
Snij de ansjovis in stukjes.
Snij de olijven in stukjes.
Snij wat basilicumblaadjes in reepjes.
-
2
Meng de stukjes tomaat met de fijngehakte knoflook, de kappertjes, de olijven, de ansjovisfilets en de in reepjes gesneden basilicum.
Kruid met een beetje zout en peper, besprenkel met wat olijfolie en meng voorzichtig.
Zet ten minste een uur in de koelkast. -
3
Haal net voor het serveren de salade uit de koelkast.
Rooster het brood, wrijf het in met het resterende teentje knoflook en bestrijk het met olijfolie.
Snij het brood in dikke croutons en meng ze voorzichtig door de salade.
-
4
Verdeel over de borden, werk af met een scheutje balsamicoazijn en enkele blaadjes basilicum.
Voorbereiding